Jak szukasz takiej idealnej bez korozji to lepiej silnik sobie zmień w swojej 520 tak jak planujesz bardziej ci się opłaci:)sebabmw pisze:Bardzo mocno bym się nad nią zastanowił gdyby nie brak wstecznego, przerysowany gwoździem bok i ogniska korozji na drzwiach. Stan idealny to to nie jest.
Dzwoniłem ostanio do Radomia. Jest ogłoszenia na allegro za 21900. Miałem niezły ubaw. Na początku facet mówi, że ma kilka samochodów a tym jeździ czasem od 4 lat i nic nie wie o nim. Potem zaczyna sobie przypominać różne rzeczy i mówi co jest do zrobienia. Opowiada o super zamienikach jakie zastosował (hamulce od 535 E34) i inne.
A tak wogóle to kupił ją od właściciela "ponad 10 klubów nocnych" w Trójmieście. BUAAAACHAAAACHAAA. Pracuje w Gdańsku od 5 lat i do 10 umiem liczyć, ale jakoś się tych "klubów nocnych" nie mogę doliczyć. Na koniec mi powiedział że jak szukam super sztuki to żebym szukał dalej. Więc szukam
Zakup M5 E34
- czarny8800
Re: Zakup M5 E34
bez prawka, a punkty się zbiera.
czarny8800 pisze:No starsznie wielkie usterki dwa elementy przerysowane i wsteczny, który i tak zostanie naprawiony. Szczerze to moja mka na allegro jest w najlepszym stanie. Z korozją na drzwiach to nie przesadzajcie bo to 93 rok, a nie 2008. A co do ceny jest adekwatna do naszego rynku bo przecież kryzys i ludzie bidni strasznie w polsce są. Ostatni zainteresowany z łodźi daje mi 18 tyś bo chce ją uturbić, ale niestety nie dostanie takiej ceny odemnie.
Za 18tyś niech się ugryzie w nos. Szuka okazji. Czarny, nie odpuszczaj chyba że musisz. Nie oddałbym za tyle.
Jakby koszt naprawy skrzyni zbliżał się do zenitu odezwij się do mnie odsprzedam sprawną swoją.
Skrzynia w M5 jest bardzo trudna do naprawy. Sam to przechodziłem przez ponad
półtora roku.
Radze wymienić skrzynie, bo z efektów naprawy możesz nie być zadowolony.
Moja po naprawie stała się dużo głośniejsza, więc musiałem w końcu ją wymienić.
Ta M5 z Radomia stoi niedaleko mnie. W wolnej chwili skocze ją zobaczyć.
półtora roku.
Radze wymienić skrzynie, bo z efektów naprawy możesz nie być zadowolony.
Moja po naprawie stała się dużo głośniejsza, więc musiałem w końcu ją wymienić.
Ta M5 z Radomia stoi niedaleko mnie. W wolnej chwili skocze ją zobaczyć.
Zmiana silnika w 520 - jak najbardziej, mam 3.0 -231 KM z e39 na palecie pod domem tylko czekam na kolejkę u mechanika. Ciekaw jestem skąd o tym wiesz Czarny? Co do twojego samochodu to proponuję małą zmianę opisu aukcji na allegro.
PS. Moje e34 mam już 10 lat więc się bardzo do niej przywiązałem
Zakup M5 do druga sprawa. Mam duży garaż i napewno dwie e34 się tam zmieszczą. Garaż pod chmurką nie jest dobry dla nastoletnich samochodów.
PS. Moje e34 mam już 10 lat więc się bardzo do niej przywiązałem

Zakup M5 do druga sprawa. Mam duży garaż i napewno dwie e34 się tam zmieszczą. Garaż pod chmurką nie jest dobry dla nastoletnich samochodów.
- czarny8800
No to ostry swap na 231 km budujesz strasznego potwora:)sebabmw pisze:Zmiana silnika w 520 - jak najbardziej, mam 3.0 -231 KM z e39 na palecie pod domem tylko czekam na kolejkę u mechanika. Ciekaw jestem skąd o tym wiesz Czarny? Co do twojego samochodu to proponuję małą zmianę opisu aukcji na allegro.
PS. Moje e34 mam już 10 lat więc się bardzo do niej przywiązałem![]()
Co do opisu to głupi masz pomysł, bo ja do samochodów się nie przywiązuje i nigdy nie będę tego robił, samochód ma jeździć i dawać przyjemność z jazdy, nie mam swojej mki po to żeby ją podziwiać i dmuchać , chuchać.
- czarny8800
Oddam ją na skrzynie w poniedziałek, więc jak coś się wyklaruję to się odezwę. Mam nadzieje że nie będzie aż tak strasznie biorąc pod uwagę że nawet żadnych batów nie dostawała ostatnim czasem. Wycofałem z parkingu kurs na stację i już po 5 minutach wstecznego brak:((( dziwne mam nadzieje że głupota jakaś.Kudłaty pisze:czarny8800 pisze:No starsznie wielkie usterki dwa elementy przerysowane i wsteczny, który i tak zostanie naprawiony. Szczerze to moja mka na allegro jest w najlepszym stanie. Z korozją na drzwiach to nie przesadzajcie bo to 93 rok, a nie 2008. A co do ceny jest adekwatna do naszego rynku bo przecież kryzys i ludzie bidni strasznie w polsce są. Ostatni zainteresowany z łodźi daje mi 18 tyś bo chce ją uturbić, ale niestety nie dostanie takiej ceny odemnie.
Za 18tyś niech się ugryzie w nos. Szuka okazji. Czarny, nie odpuszczaj chyba że musisz. Nie oddałbym za tyle.
Jakby koszt naprawy skrzyni zbliżał się do zenitu odezwij się do mnie odsprzedam sprawną swoją.
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Jeżeli na nią nie dmuchałeś i nie chuchałeś, oprócz tego jest porysowana i ma ogniska korozji to rzeczywiście stan nie jest IDEALNY, a jako taki określiłeś stan w opisie aukcji... Oprócz tego niepotrzebnie próbujesz dogryźć koledze Sebabmw, złośliwości na forum mówimy nie.czarny8800 pisze: No to ostry swap na 231 km budujesz strasznego potwora:)
Co do opisu to głupi masz pomysł, bo ja do samochodów się nie przywiązuje i nigdy nie będę tego robił, samochód ma jeździć i dawać przyjemność z jazdy, nie mam swojej mki po to żeby ją podziwiać i dmuchać , chuchać.[/
- czarny8800
Stan idealny ma wiele obliczy dla mnie rysa, czy delikatna radza nie kwalifikuję samochodu jako złom, dla mnie to jest stan idealny pod względem jezdnym i wyglądem a to posiada mój samochód, pokaż mi lepszy stan na allegro:)idealnie jeszcze bezwypadek:)) Wcale nie próbuję mu dogryźć prawdę stwierdzam, nie opowiadaj o złośliwości bo często się na tu forum zdarzają gorszę odpowiedzi na posty.
czarny8800 pisze: Co do opisu to głupi masz pomysł, bo ja do samochodów się nie przywiązuje i nigdy nie będę tego robił, samochód ma jeździć i dawać przyjemność z jazdy, nie mam swojej mki po to żeby ją podziwiać i dmuchać , chuchać.
Wlasnie Czarny, proponuje jednak zobaczyć gdzieś, co oznacza slowo idealny.....
Niestety, ale jak sie nie dba i nie chucha, a tylko bierze przyjemności, to często samochód jest zwyczajnie zapuszczony, brud, obtarcia, zużycie środka itp. i nie jest to idealny stan, bo na idealny stan to trzeba zapracować, części smarze na kanapie nie wozić.
Pozdrówka!
- czarny8800
Samochód jest utrzymany na swój rok idealnie, i tego będę się trzymał:)) a pojęcie idealnie jest użyte z pełną świadomością znaczenia, więc nie polemizuj bo nie ma to sensu. Nie problem kupić piękną mkę i wydać za nią 50 tyś bo środek ma jak nowy i cała jest igła bez rdzy:))
- Maros
- Kontakt:
Między idealny a złom wydaje mi się, że jakieś określenie się jeszcze wciśnie 
Pozatym idealny, a idealny pod względem jezdnym, albo idealny jak na swój rocznik to pewna róznica wg mnie...
Tyle ode mnie.

Pozatym idealny, a idealny pod względem jezdnym, albo idealny jak na swój rocznik to pewna róznica wg mnie...
Tyle ode mnie.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Zgadzam sie z ta opinia. Nie ma co mowic. M5 E34 to juz wiekowe auta i naprawde trzeba sie postarac aby utrzymac takie autko w nalezytym stanie - i nie mowie tutaj o wymianie czesci na czas itp. Takie sa realia.MaRoS pisze:Między idealny a złom wydaje mi się, że jakieś określenie się jeszcze wciśnie
Tyle ode mnie.
Reasumujac, podejrzewam ze Mka kolegi czarnego jest warta tych pieniedzy - cena adekwatna do stanu.
Auto idealne to auto nowe.
Auto 15letnie z definicji idealne być nie może. Nie da się i koniec.
Rozumiem podejście czarnego, bo sam mam podobne. Nie zapłakuję się, jak zarysuję auto, czy nie woskuję go milion razy w roku, ale staram się aby olej był wymieniony na czas, wszelkie elementy wpływające na jakość jazdy i bezpieczeństwo wymieniam na bieżąco, ale jak mi się spali żarówka w oświetleniu tablicy rejestracyjnej to nie załamuję rok i zastanawiam się pół dnia jak to zrobić tylko to olewam do momentu, kiedy będę miał wolny dzień... Auto ma służyć nam, a nie my jemu. Mycie 7 razy w tygodniu uważam za chorobę, czy tak jak w Marosa przypadku niewyjeżdżanie z garażu, jak pada. Auto często mam brudne, ale raz na dwa tygodnie znajduję chwilę aby je przepłukać, czy ogarnąć...
Auto 15letnie z definicji idealne być nie może. Nie da się i koniec.
Rozumiem podejście czarnego, bo sam mam podobne. Nie zapłakuję się, jak zarysuję auto, czy nie woskuję go milion razy w roku, ale staram się aby olej był wymieniony na czas, wszelkie elementy wpływające na jakość jazdy i bezpieczeństwo wymieniam na bieżąco, ale jak mi się spali żarówka w oświetleniu tablicy rejestracyjnej to nie załamuję rok i zastanawiam się pół dnia jak to zrobić tylko to olewam do momentu, kiedy będę miał wolny dzień... Auto ma służyć nam, a nie my jemu. Mycie 7 razy w tygodniu uważam za chorobę, czy tak jak w Marosa przypadku niewyjeżdżanie z garażu, jak pada. Auto często mam brudne, ale raz na dwa tygodnie znajduję chwilę aby je przepłukać, czy ogarnąć...
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
- Maros
- Kontakt:
Miałem skończyć, ale Bomblowi jeszcze wytłumacze: Nikt tu nie czepia się takiego podejścia. Sam mam do tego blisko, a w deszcz nie wyjeżdżam, bo jest to poprostu bez sensu... Ja się przyczepiłem do opisu aukcji! Tak wiem, że 90% aut w ogłoszeniach to auta "idealne", ale wszystkim przedstawić swojego punktu widzenia się nie da. EOT